Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 51-годишен поданик на Великобритания, продължително пребиваващ у нас, за увреждане на 56 автомобила в областния град, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Снощи Д.У. и семейството му посетили роднини на неговата съпруга. Поради вдигнатия от компанията шум, съседи направили забележка, която разгневила британеца. Под въздействието на употребения при гостуването алкохол той влязъл в конфликт с тях.

Около 2:15 часа мъжът напуснал дома на близките си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който живеят, и започнал да реже гумите на паркираните отпред автомобили. След това продължил към съседния блок и така успял да повреди общо 56 превозни средства.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия Д.У. е установен на ул. "Топола" в Добрич, уточни за БТА говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев. Британецът е задържан за срок до 72 часа. Очаква се утре съдът да разгледа искането на обвинението за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.