Тридесет и девет тела са открити през изминалата нощ в индустриален парк в Грейс, в югоизточното английско графство Есекс, на около 30 км от центъра на Лондон, а 25-годишният шофьор от Северна Ирландия е арестуван за убийство, съобщи британската полиция, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес.

По първоначални данни от разследването камионът е дошъл от България и е влязъл във Великобритания на 19 октомври през източното английско пристанище Холихед, допълва БТА.

Жертвите са 38 възрастни и един тийнейджър. Започнал е процесът по идентифицирането им.

Главният началник на местната полиция Ендрю Маринър заяви, че служителите се опитват да идентифицират жертвите, но предполагат, че процесът ще е продължителен.

"Арестувахме шофьора на камиона във връзка с инцидента и той остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават", каза той.

Въведен е кордон и Индустриалният парк Waterglade е затворен.

"Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания. Според британските медии камионът е открит в графство Есекс. Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая", обяви на страницата си във Фейсбук Иван Димов, съветник на министър Екатерина Захариева.