За ужаса на преживяната брутална агресия от 18-годишно момиче от Стара Загора разказа нейна близка. Жертвата е в болница, обезобразена и в тежко състояние, след като нейният приятел нарязва цялото ѝ тяло с макетен нож. Нанесените рани по ръцете, краката и гърдите са близо 400. 26-годишният мъж е задържан, а след 72 часа - пуснат.

"На 26 юни се е звъннало на вратата вечерта, никой не е отговорил, той е казал: "Аз съм", детето е отключило, защото го е разпознала и оттам нататък е било някаква касапница. От болницата казаха, че е имала 400 шева. Цялата е нарязана - по главата има поражения от машинката, носа ѝ е счупен, окото ѝ е затворено. Освен всичко това, психиката на детето е разбита. Детето само казва "Да" и "Не", отказва да говори", сподели тя пред bgonair.

"Има много неща, които детето не си спомня. Важното е, че семейството направи крачка и се престраши, защото ни е страх. Имало е и заплахи, но тя от страх не е казала нищо, тоест тя видно е била заплашвана, за да не си казва. Това е такъв шок и дори не мога да си представя. За мен това не е човек, как може да си позволи да направи такова нещо. Реално какъв е и с какво се занимава - не мога да кажа и да, страх ни е, защото той е на свобода", допълни жената.

В момента, освен психическата травма, момичето все още не може да се възстанови и физически.

"Само искам да кажа, че кремът е 140 лв. и стига за 2 дни. Мажат се всички рани, можете да си представите какво е. Раните зарастват, но аз нямам сили да ги видя. Психиката ѝ е разбита тотално, не виждам как това дете ще продължи живота си напред", коментира още тя.

А властите не дават подробности на семейството до днес, когато случаят добива публичност. Близките на момичето настояват за справедливост, за да спрат да живеят в страх.

"Дори не ни уведомиха, че е пуснат. Много бихме искали да разберем какви връзки има. Няма такава присъда за това, което е причинил. Надяваме се да бъде задържан, за да може поне малко да си отдъхнем и не само ние, това е малък град има много хора които са притеснени", каза още жената.