Бившата Мисис България и състезателка по конна езда Екатерина Велчева твърди, че отново е била пребита от бившия ѝ партньор Александър Кръстев, с когото имат дъщеря. Нападната е на 24 юли пред блока, където живее, в столичен квартал. Това е поредният случай на тормоз и насилие срещу нея.

Ето какво разказа тя в студиото на Euronews Bulgaria:

На 24 юли се подготвях да отида на работа, малката ми дъщеря Мария, на шест години, беше с мен. Чухме викове за помощ, идващи отвън. Излязохме пред жилището ми и аз видях моя възрастен баща да лежи на земята окървавен, а Александър Кръстев да му нанася юмручни удари в лицето, да го души, и му взе телефона, за да не може да позвъни на полицията. В момента, в който Александър Кръстев видя мен и детето, ни подгони. Настигна ни и започна да ме удря отзад в главата и да ме рита. Аз паднах веднага на земята. В това време се появиха две непознати жени и аз помислих, че ще ни помогнат. Виках "Помощ!". Само че тези жени подгониха дъщеричката ми. Тя тичаше и се опитваше да им избяга. Но те насила я хванаха и влачейки я, я замъкнаха към някакъв автомобил, сив на цвят, докато аз лежах на земята и нямах възможност да стана, тъй като Александър Кръстев лежеше върху мен и ме удряше в главата, удряше главата ми в бетонната площадка, за да не мога да помогна на детето си. Два метра по-надолу лежеше моят баща Георги, също в кръв. И това е последното нещо, което шестгодишната ми дъщеря е видяла.

Преди девет или десет дни, шестгодишно момиченце е видяло майка си да лежи на земята в безпомощно състояние, и дядо си.

Нямам представа къде е детето сега и нямам представа какво си мисли Мими за мен и какво ѝ казват - дали съм жива, дали я търся.

През 2021 година Александър Кръстев, който ѝ е баща, пак я отвлече. Тогава благодарение на медиите си върнах детето. През цялото време бащата казвал, че няма да ме види повече, и да ме забрави.

Правата са в мен, бащата има право на летен отпуск и за съботно-неделни контакти за да защити детето съдията е определила мобилен екип да предава детето на баща му, за да са сигурни, че преминава доброволно.

Не познавам двете жени, които помогнаха на Александър Кръстев да отвлече детето.

От Euronews Bulgaria са потърсили и бащата за коментар, за да чуят и неговата гледна точка по темата, но нямат отговор от него към този момент.

От Софийската районна прокуратура са заявили, че е започнало разследване. 

"По сигнала на Екатерина Велчева за случилото се на 24.07.2023 г. е образувано досъдебно производство за престъпление, за това, че е била принудена да претърпи нещо противно на волята си, като за това е била употребена сила, а деянието е било извършено в условията на домашно насилие. По случая наблюдаващ прокурор е дал подробни указания на разследващ полицай какво следва да се извърши в хода на разследването."