Котленски полицаи задържаха само за час 45-годишен баща и 11-годишния му син за кражба на 10 000 евро от шофьор, който ги качил на автостоп, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Сливен.

Сигналът за кражбата е подаден в Районното управление на полицията в Котел днес около 11 часа от 52-годишен местен жител. Той обяснил, че сутринта, на пътя от Ябланово за град Котел, е качил в личния си автомобил мъж и дете, които пътували на автостоп. Мъжът ги е откарал до града и малко след това открил, че от автомобила липсва сумата от 10 000 евро.

Шофьорът се занимава с бизнес и парите са били оборотни, като случайно са били в автомобила, уточниха от полицията.

По разпореждане на началника на РПУ-Котел главен инспектор Пламен Димитров са предприети незабавни издирвателни действия по горещи следи. Организирани са заградителни мероприятия в общината и съседни районни управления. В резултат на бързите и навремени действия служители на участък "Градец" установяват издирваните мъж и момче при проверка на микробус на разклона за село Медвен.

45-годишният баща, който е криминално проявен, и синът му са от Карнобат. Те са откарани в полицията и задържани за 24 часа. В тях е намерена откраднатата сума в пълен размер. Тя е иззета и приобщена към образуваното досъдебно производство. 

Работата по случая продължава.