В Министерството на вътрените работи е сформирана работна група с участието на редица служби и се работи активно по получения снощи сигнал от турските власти за хеликоптер, изхвърлил голямо количество наркотици в южната ни съседката. Това коментира в Бургас директорът на ГД "Гранична полиция" гл. ком. Антон Златанов.

Пред журналисти той отказа да разкрие подробности за случая и посочи единствено, че текат оперативни действия.

"Не мога да дам информация за това откъде е излетял хеликоптерът, както и не мога да посоча дали е български - дори и да разполагам с такава информация. Когато сме готови и имаме какво да кажем, ще разберете", каза Златанов.

Той не коментира дали се касае за единичен случай или канал за трафик на наркотици.

По-рано днес Анадолската агенция съобщи, че общо 101 килограма скънк, опапакован в чували и пуснат от хеликоптер, е конфискуван в граничещия с България турски окръг Къркларели, позовавайки се на валията на областта Бирол Екиджи. Радар в Чанаккале е засякъл нерегистриран летателен апарат да навлиза в Къркларели от България през нощта (16 срещу 17 юли). Установено е, че хеликоптерът е летял ниско в района на село Йенимахале. Иззетите наркотици са на пазарна стойност 20 милиона лири.