Българка е била убита в Германия в оживен супермаркет, съобщават местни медии. След престъплението стрелецът се е самоубил. В супермаркета от веригата "Алди" е имало клиенти и служители, никой от тях не е пострадал.

Криминалният случай е от Рейн-Майн и се е случил в понеделник вечерта, допълва bTV. По първоначални данни мъж е нахлул в супермаркета, прострелял е касиерката - наша сънародничка, след което е приключил и своя живот.

Твърди се, че нападателят и касиерката са имали връзка. 38-годишната жена и 48-годишният предполагаем извършител са български граждани.

Местни медии съобщават, че жената се е притеснявала да не бъде убита от мъжа.

"Той я разби. Не я остави на мира. Тя ми каза - в един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие", каза пред "Билд" братът на жертвата.

Приятелка на 38-годишната българка, застреляна на работното си място в супермаркет "Алди", сподели пред регионалния вестник Frankfurter Rundschau, че Айсел И. е живеела в постоянен страх след разпадането на връзката й с 48-годишния Пламен П. "Срещнахме се в пекарната предния ден. Тогава тя заговори за страховете си", разказва жената. Именно поради тази причина приятелката й предлага да я вземе от работа на следващата вечер. Касиерката всъщност трябвало да работи до 21:00 часа в деня на престъплението, но пожелала да приключи смяната си в 19:45 часа. "Бях там в 19:30, за да я взема и видях само, че полицията е отцепила всичко", разказва разстроената приятелка на убитата, цитирана от "Фокус".

Роберт Хартман, старши прокурор в Дармщат, информира, че предполагаемият извършител не е имал предишни присъди. Твърди се, че е имало инцидент между бившата двойка през февруари 2023 година, но не и съдебна присъда срещу мъжа. Връзката им се разпаднала преди около шест месеца. Двамата нямат общи деца.