Възрастна и трудно подвижна жена от Световрачене, която е била на метри от обирджиите, отмъкнали 3000 лева от пощата, призна, че е въоръжена и даже показа законно притежавания си газов пистолет.

Вчера сутринта баба Иванка е била първа на гишето в пощенския клон, за да вземе пенсията си. 

"Бяха трима. Бутнаха задната врата и влязоха. Единият - висок и в средата, носеше пистолет. Онези малките покрай него се мушнаха при касиерката при парите. И после излязоха от същата врата", разказва възрастната жена. 

Тя признава, че се е уплашила много, но че и сега не е спокойна - ден по-късно, въпреки че е въоръжена.

"В мен си го нося оръжието. Не смея да го оставя. Имам си разрешително, аз съм си го регистрирала. На вилата като ходя всеки ден е с мене, а вкъщи си го заключвам в касата, децата да не ми го пипат. Вчера не посмях да го използвам, защото тук има стъкла, а касиерката беше паднала долу на земята, след като единият я удари по главата", допълва баба Иванка.

По думите й, досега не й се е налагало да използва пистолета.

Вчера трима маскирани мъже с пистолет, бухалка и кози крак щурмуваха обекта, откраднаха наличните пари и използваха физическа сила срещу касиерките.

Не мисля, че е редно в дните за пенсии да оставят служителките без човек, който да е тук и да ги пази”, коментира кметицата на Световрачене Светла Николова.

След обира тримата избягали с бял лек автомобил с врачанска регистрация. МВР все още издирва извършителите.