Сръбски мафиот, издирван от Интерпол с червена бюлетина, е бил задържан в Истанбул, съобщи "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Наркобосът Желко Боянич с кодово име "Борис" е заловен в община Саръйер по подозрение в убийството на друг сръбски гражданин.

Службата за борба с организираната престъпност в Истанбул е започнала работа по подозрение, че тялото може да е било заровено в градината на къщата му. По време на работата, която е продължила през целия ден, не са открити никакви следи от жертвата. Въпреки това усилията за издирване ще продължат и днес.

Установено е, че наркобаронът е влязъл в страната с фалшив паспорт.

Боянич, който попада в списъка на Европол с 45-те най-издирвани престъпници в Европа, е участвал в операция за контрабанда на наркотици заедно с австрийски гражданин с инициали КТ между септември 2014 г. и юни 2015 г. в Словения, Бразилия и Австрия. Според Европол членовете на бандата са се срещнали в Загреб на 7 септември 2014 г. и са се договорили да купят яхта, която да им позволи да внасят кокаин в Европа.

Друг наркобос, Йован Вукотич, беше убит при въоръжено нападение в Истанбул на 8 септември.

През 2018 г. той беше арестуван в Турция и екстрадиран в Сърбия, където съдът го осъди на 15 месеца затвор за използване на фалшив македонски паспорт. През февруари 2020 г. е екстрадиран в Черна гора, където е обвинен в опит за убийство на членове на друга престъпна група. През юли обаче висшият съд в Подгорица сваля обвиненията и той е освободен.

Местните медии твърдят, че Вукотич е влязъл в Турция с фалшива самоличност.