38-годишен таксиметров шофьор бе задържан след преследване от полицейски патрул в София. Оказало се, че мъжът няма необходимите документи, за да осъществява превоз на пътници, съобщиха от МВР. 

Около 21.30 часа във вторник автопатрул на Първо РУ подал сигнал и направил опит да спре за проверка таксито. Водачът не се подчинил и продължил движението си с висока скорост, създавайки предпоставки за застрашаване живота и здравето на преминаващите пешеходци и за възникване на пътно произшествие. В хода на предприетите незабавни полицейски действия, минути по-късно водачът - 38-годишен мъж с множество криминалистически регистрации, е спрян.

При последвалата проверка той не е представил документи за управление на автомобила, както и такива, удостоверяващи правото за упражняваната му дейност като таксиметров шофьор.

По случая е образувано досъдебно производство. За извършените нарушения са му съставени актове и автомобилът е дерегистриран. Мъжът е задържан за 24 часа, като след доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, мярката е изменена в задържане под стража за срок до 72 часа.