33-годишен мъж бе задържан и му е повдигнато обвинение за побой над малолетно момче в софийското село Вакарел в условията на домашно насилие, съобщиха от Районната прокуратура в Самоков и Областната дирекция на МВР-София.

Вчера в РУ-Ихтиман постъпил сигнал от кмета на село Вакарел, че жителка на селото му е заявила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е нанесъл побой на детето ѝ.  

Момченцето е било малтретирано в периода от 22-ри януари до 24 януари, като вследствие на побоя са му причинени кръвонасядания по лицето.

Незабавно е задействан координационен механизъм за взаимодействие между институциите и организациите с участието на представители на прокуратурата, полицейския орган, кметството на селото, личния лекар на детето и социалните служби.

Пострадалото дете е изведено от семейната среда и е под надзора на отговорната институция.

Извършителят на деянието е 33-годишният Д.Ц., който е привлечен като обвиняем. С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Самоков той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо извършителя.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата.