24-годишният Борислав Миланов, който блъсна с колело дете на година и осем месеца в Южния парк в София, остава за 72 часа в ареста. Той е обвинен в нанасяне на телесна повреда по непредпазливост, предаде bTV.

Пред разследващите обяснил, че е избягал от мястото на инцидента, защото се почувствал застрашен.

Майката на малката Теа, която беше прегазена от него в Южния парк, дойде в полицията, за да разпознае беглеца. След удара Борислав не се извинил и не казал, че съжалява. А заплахи срещу него не е имало, твърди Боряна.

Борислав Миланов има три присъди за последните три години, съобщиха от прокуратурата. Осъждан е за шофиране без книжка - два пъти е залавян, както и за притежание на наркотици.

Родителите на Теа са категорични, че ще го съдят. След удара кракът на детето е счупен на няколко места и тя ще остане в болница още два дни.

Инцидентът в столичния Южен парк провокира реакции на институциите.

Районният прокурор разпореди полицията да започне проверка и на бул. "Витоша", където карането на велосипеди е забранено.

В същото време от Столичната община обявиха, че обмислят и регулация за движението на велосипедистите в Южния парк, за да не се случват подобни инциденти.

Вече има изготвени проекти за велотрасета. Една от идеите е да се обособят част от крайните алеи в парка само за колоездачи, а други само за пешеходци.

Обсъждат се и частични забрани за конкретни дни.