При акция срещу битовата престъпност в Монтанско вчера са разкрити множество престъпления, намерени са и незаконно притежавани оръжия и боеприпаси, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В частна къща в Бойчиновци е открита зелена тръба с мерни прибори без заряд и пусково устройство, която наподобява преносим зенитно-ракетен комплекс "Стрела 2М". В друг частен дом в село Замфирово, община Берковица, са открити 40 малокалибрени патрона. Оръжието и боеприпасите са иззети, а единият от стопаните е задържан за денонощие.

При акцията са открити четири кражби на пари от автомобили и са установени извършителите. В някои от случаите сумите са открити и върнати на собствениците им.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха, че акциите срещу битовата престъпност се извършват периодично в целия регион и в отделни общини от него и целят да респектират криминалния контингент и да разкрият престъпления, предава БТА.

Благодарение на тези акции в последните години престъпността в областта намалява, а голяма част от криминалния контингент е в затвора и не създава нови проблеми, уточниха от полицейската дирекция.