10 бързи полицейски производства за употреба на алкохол и наркотици са образувани при мащабната полицейска операция по Южното Черноморие тази нощ.

Заловени са петима шофьори, качили се зад волана след като са пили и още петима след употреба на наркотици.

Сутеньор с наркотици задържа полицията в Приморско в началото на мащабна операция за алкохол и дрога по Южното Черноморие. Повод за акцията стана инцидентът в Китен, при който пиян и дрогиран шофьор блъсна шест деца.

Още в началото на вечерта полицията попадна на пиян шофьор и на сутеньор със съмнение за употреба на дрога.

Проверката с дрегер на първия отчете 1,36 промила алкохол. "Нямам обяснение, просто не съм пил. Аз на практика не пия алкохол от 5 години, в момента просто се манипулираха нещата", заяви той.

Пробата на другия мъж се оказа положителна за амфeтамин и метамфeтамин.

В колата задържания от Велико Търново полицаите откриха още синтетична дрога. В автомобила имаше момиче на 18 години.

На Северния плаж в Приморско е засечен друг водач с наркотици. Спрян бе и шофьор на микробус с 0.7 промила алкохол, който се оправда, че пил една бира. От фирмата - работодател пратиха негов колега да го смени, защото и той се озова в Районното управление. Спецакцията снощи бе по цялото Южно Черноморие. Проверките не са инцидентни, те ще продължат до края на лятото, твърдят от полицията.

Полицията проверява за всякакви нарушения - неизправни автомобили, липса на документи и застраховка Гражданска отговорност, неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани.