Турски митничари на ГКПП Капъкуле са открили 526 хиляди броя таблетки с наркотично вещество при опит да бъдат нелегално внесени в Турция в тир с българска регистрация, съобщи БТА.

Камионът, който според документацията пътувал празен, влязъл на Капъкуле от ГКПП Капитан Андреево. На митническата проверка обаче било установено, че единият от резервоарите тежи повече от допустимото.

Поради съмнение, че превозва нелегален товар, екип от Дирекцията за защита на митниците, нелегален трафик и разузнаване към Дирекцията по сигурността в Одрин изпратили тира за щателна проверка на скенера за МПС.

В проверката било включено и специално облученото куче Лили, което реагирало около резервоара за гориво. Въз основа на това митничарите срязали резервоара и вътре открили пакети с общо 526 000 броя таблетки. При анализа се установило, че съдържат наркотик.

Шофьорът на тира е задържан и се води следствие.

Освен това в пътнически автобус, пътуващ от България за Турция, при проверка на митничарите на Капъкуле били разкрити около 2300 броя различни стоки - козметични препарати, чай и други, при опит да бъдат внесени нелегално в Турция.