39-годишен мъж е задържан за убийството на свой съсед в село Враняк, община Бяла Слатина, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за открит мъртъв в дома си 82-годишен мъж е получен минути преди 15.00 часа от кмета на населеното място. Към местопрестъплението веднага са насочени полицейски екипи от РУ-Бяла Слатина и от РУ-Враца. При първоначалния оглед е установена рана на главата на възрастния мъж.

След бързи издирвателни действия е задържан извършителят. Изяснено е, че до убийството се е стигнало след употреба на алкохол и възникнал спор на битова основа, уточниха от полицията, без да уточняват повече подробности.

По информация на "24 часа" обаче разкритието на възрастния мъж, че е бил ограбен, е довело до убийството му. Вчера излезлият наскоро от затвора рецидивист от ромската махала Николай Маринов гостувал на дядо Димитър Беров и двамата се почерпили добре. Тази сутрин обаче старецът установил, че му липсват 1000 лева, които бил скрил сред постелките си.

Веднага разбрал кой ги е взел и отишъл при съседа си да си потърси. Така двамата се скарали. Ядосан, бившият пандизчия грабнал брадва и последвал възрастния си комшия до дома му. Там разправията продължила и тогава Николай замахнал със сечивото и с няколко удара го убил.

Свидетел на трагедията станала жената на дядото, която не успяла да реагира, защото е инвалид и била вързана за количката си от нападателя.

Нещо повече - убиецът за втори път претарашил къщата и задигнал още 3000 лева, скрити под дюшека на бабата. После се опитал да се укрие като напусне селото, но повиканите полицаи го заловили бързо.