24-годишният Димитър Малинов от Стамболийски, който бе издирван в продължение на една седмица, е бил убит. Младият мъж е бил пребит до смърт, а тялото му е открито късно снощи от криминалисти от Пловдив. То е било заровено недалеч от мястото, където младият мъж е видян за последно, съобщи Нова телевизия.

Димитър изчезна безследно на 20 юли в пловдивското село Цалапица, където гостувал на майка си Атанаска. По думите й, около 23 часа младият мъж излязъл, като й казал, че след малко се връща. Той минал по глуха улица и така и не се появил повече. Камерите в селото уловили момента, в който Димитър се качва в черна кола, чиято регистрация не се вижда. "Разбрах в събота, че някакво момче го търсело да го бие", сподели преди дни майката. Впоследствие се оказало, че въпросният младеж в понеделник е заминал за Германия.

В продължение на дни десетки доброволци, жандармерия и полиция обходили канали и селскостопански пътища в района на Цалапица. Вчера указания по разследването били дадени и от прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив.

По данни на пловдивския сайт "Трафик Нюз" около 14 часа днес тялото на Димитър е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина в града под тепетата.

До момента от Областната дирекция на МВР и от Окръжната прокуратура в Пловдив няма разпространена официална информация.