21-годишен служител на фирма в Костинброд намушка с нож 78-годишния охранител, за да прикрие подготвяна кражба на гориво от служебен автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Сигналът за кървавата атака е подаден минути преди полунощ на 10 юли. Пострадалият 78-годишен мъж бил транспортиран в болнично заведение с прободно-проникваща рана в областта на гърба и разкъсно-контузна рана на главата.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

След бързи оперативни действия на криминалисти и разследващи полицаи от Областната дирекция и РПУ-Костинброд извършителят е установен и задържан. Той е 21-годишен младеж от село Петърч, който работи в същата фирма.

По първоначални данни младежът е нападнал колегата си, за да прикрие друго свое престъпление, а именно подготвяна кражба на гориво от служебен автомобил.

След доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура 21-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" и забрана да напуска пределите на България.