Криминално проявен е оказал яростна съпротива и при опит да избяга блъснал с мощна електрическа тротинетка трима от служителите, обявиха днес от столичното Първо районно полицейско управление.

Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 10 октомври от служители на столичното Първо РУ. В хода на действията, след покупко-продажба на дрога в близост до училище, криминалистите пристъпили към задържане на двама мъже. Единият от тях не се подчинил и, опитвайки се да избяга с мощна електрическа тротинетка, блъснал трима от служителите, съобщават от полицията.

Последвало преследване, което приключило, когато беглецът се блъснал в паркиран лек автомобил, а при задържането оказал яростна съпротива. Установена е самоличността му - 19-годишен, криминално проявен.

В хода на процесуално-следствените действия у купувача, който бил задържан за срок до 24 часа, са намерени два пакета със зелена тревиста маса, а от жилището на продавача са иззети електронна везна, мобилен телефон и малка парична сума.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура и на 19-годишния е повдигнато обвинение по чл. 354 от НК. Наложена ме у мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

На пострадалите полицейски служители извършени медицински прегледи. Един от тях е с фрактура на ръка, а друг - с леки наранявания в областта на двете ръцете.