Полицията е задържала 14-годишно момче, наръгало смъртоносно с нож момиче на 13 години в село Скоболево, Община Павел баня. 

Вчера към 17 часа в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от мъж, че доведената му дъщеря е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията установил, че след спор година по-голямо момче я е намушкало с нож в гърдите. При транспортирането на девойката от екипа на Спешна помощ към Казанлък тя починала в линейката, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Назначени са съдебно-медицинска, психологоприхиатрична и ДНК експертизи, и предстои днес момчето да бъде привлечено като обвиняемо за умишлено убийство на малолетно лице. След това то ще бъде задържано за 72 часа, а от съда ще бъде поискано да му наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  Ножът, с който е извършено убийството, е иззет от разследващите.

По информация на "24 часа" убийството е станало в ромската махала на Скобелево. Двете деца се скарали за някакви вещи, при което момчето на име Туджай извадило нож и наръгал 3 пъти Диана - два пъти в сърцето и един път в бъбреците.

Момичето е седмокласничка в основното училище на Скобелево, а Туджай е ученик в осми клас в Павел баня. До миналата година учел в селото и с него работили ресурсни учители, тъй като имал специални образователни потребности. Експертизата ще докаже какво е било моментното му състояние.