От Община Кресна отправиха апел за събиране на средства за възрастна жена, останала без дом след пожар. В публикация във Фейсбук страницата си от Общинската администрация съобщават, че по време на коледните празници, къщата на 83-годишна жена от село Долна Градешница е изгоряла напълно.

Къщата й лумна навръх Рождество Христоо. За щастие баба Верка  е невредима, но вътрешността на къщата е изгоряла напълно и сградата трябва да се разруши. Служител от винарна наблизо видял, че къщата гори и помогнал на жената да излезе навън. Пожарната и енергото са реагирали много бързо, но не са успели да спасят къщата, разказват хората.

Към момента жената е добре и е настанена при нейни роднини, посочват от Общината. Кметът на Кресна Николай Георгиев е съдействал да бъде осигурена необходимата техника, която да започне да разчиства отломките на изгорялата къща след празниците, става известно още от публикацията.

Събирането на средствата е чрез обявена банкова сметка на Фейсбук страницата на Общината. В публикацията е посочено, че желаещите да съдействат, могат да се обръщат и към кмета на кметство Долна Градешница Стоян Акареев.