По думите на Валери Дочевски, зам.-директор на средното училище, поражения по сградата няма, а децата са напуснали без паника. Учениците изчакаха на двора около половин час и по разпореждане на ръководствата се прибраха отново в училище.
Регистрирано е земетресение с епицентър на около 430 км в североизточна посока от София, на територията на страната, съобщиха междувременно от "Гражданска защита", като се позоваха на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН.
Трусът е регистриран в 7.48 ч. днес и е с магнитуд около 3,5-3,7 по скалата на Рихтер.
Най-осезателно е усетен в с. Камен бряг, община Каварна, област Добрич и по-слабо в другите населени места от общините Каварна и Шабла.
Епицентърът на земетресението е на около 10 км източно от Камен бряг в акваторията на Черно море, каза Емил Ботев, ръководител на Отдела по “Сеизмология“ в Геофизичния институт на БАН, цитиран от "Фокус". Дълбочината на труса е от 18 км.
Оперативни групи на Национална служба "Гражданска защита" започнаха спешни огледи в населените места от общините Каварна и Шабла, съобщиха от служба. Земетресението е било най-осезаемо в село Камен бряг, община Каварна и в село Тюленово, община Шабла, където по предварителни данни има напукани мазилки. Няма данни за пострадали хора. Засега в областната дирекция не е постъпвала информация за по-значими поражения.
Земетресението не е усетено в Балчик, Добрич и другите общини в областта, според данни на "Гражданска защита".