Тялото е било открито на плаж в курорта "Св. Константин" около 20.30 часа снощи, съобщи  Иван Иванов, управител на медицинския център, който обслужва комплексите край Варна, предаде БТА. Жената е на около 30 години, самоличността й все още не е установена. Иванов отбеляза, че няма информация кога е влязла в морето, нито дали е имала придружител.
Лекарят съобщи, че вчера през целия ден е имало мъртво вълнение и допусна то да е било причинено от земетресението в района на Шабла. Към  17,40 часа на Южния плаж във Варна спасителите са извадили млад мъж и малко дете, попаднали в капана на мъртвото вълнение, което ги е теглело навътре в морето, съобщиха от ДКЦ 1 „Св. Клементина”, предаде "Фокус".
Медицинските екипи на здравното заведение са останали и след работното време и след бързата им намеса инцидентът е предотвратен и пострадалите са се отървали само с уплаха, без да се наложи транспортирането им до болница. Мъртво вълнение има и днес, посочи Иванов.
Днес четири деца са били спасени от удавяне във Варна, съобщи още д-р Иван Иванов. При единия от инцидентите става въпрос за брат и сестра - съответно на 9 и 12 години, които са били на централния плаж във Варна заедно с майка си. Децата са успели да влязат в морето без майка им да ги види. Тогава е имало червен флаг, като вълните са били много силни, а заедно с това е имало и мъртво течение. Децата са били забелязани от дежурните на плажа спасители и веднага са били извадени от морето. Лекари са оказали веднага спешна медицинска помощ, като при изваждането двете деца са били в безсъзнание. Децата са свестени и не се е наложило да бъдат транспортирани в болнично заведение и са се разминали само с уплаха. 
Другият инцидент е станал следобед на южния плаж във Варна, две деца - момиче и момче, на 8 и 11 години, са навлезли навътре в морето и са били придърпани от мъртвото течение. Бързата намеса на спасителите обаче ги е спасила от удавяне. По думи на д-р Иван Иванов, добрата координация между спасителите и медицинските екипи дава добри резултати.
Медикът предполага, че мъртвото вълнение е вследствие на станалото в сряда земетресение, тъй като специалистите обясняват, че такава ситуация е закономерно явление след по-силен трус на земята. Управителят на ДКЦ I “Света Клементина” предупреждава всички плажуващи да не влизат във водата, особено да избягват за къпане неохраняемите зони и да са предпазливи след работното време на спасителите и медицинските екипи, за да се избегнат нежелани тежки инциденти.