В района между 101-ви и 106-ти километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас са станали няколко верижни катастрофи. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от БТА.

Той уточни, че няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по автомобилите. Причина за пътнотранспортните произшествия са движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или неправилни изпреварвания.

На място има допълнителни екипи на сектор "Пътна полиция". Леко е затруднено движението ,докато се отработят местопроизшествията.

От полицията апелират водачите да се движат с повишено внимание, с по-ниска от разрешената скорост, спазвайки дистанция и да не ползват мобилните си телефони по време на движение.

От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.