Полицията в Бургас задържа жена, която се качила зад волана, без да притежава свидетелство за правоуправление, съобщи Нова тв.

Сигналът бил получен в сряда. От Първо управление на полицията в морския град веднага последвали автомобила и подали сигнал за спиране. Водачката обаче не изпълнила полицейското разпореждане и последвало преследване, при което колата била спряна принудително.

При проверката 51-годишната водачка осуетила пробата за алкохол чрез дрегер, като не подавала достатъчно въздух, за да бъде установено употребила ли е алкохол. В момента автомобилът е със свалени номера. Той е бил спрян в близост до училище на ул. "Странджа планина".

След проверка се оказало, че книжката на шофьорката е отнето по медицински причини в края на 2023 г., посочи Петко Ружев от "Охранителна полиция" в Първо РУ на МВР-Бургас. Пробата за наличие на наркотици в организма на жената е отрицателна. Тя е дала кръв за алкохолни проби в лаборатория. Съставен ѝ е акт.

През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 15 катастрофи, при които 18 души са пострадали, съобщиха от МВР на уебсайта си. Загинали през вчерашния ден при пътни инциденти няма.

В София са станали 24 леки пътнотранспортни произшествия, при които няма жертви или пострадали.

От началото на месеца в страната са регистрирани 388 тежки катастрофи, при които са загинали 19 души, а ранените са 412.

От началото на годината са станали 848 пътнотранспортни произшествия. Жертвите са 55 души, а пострадалите са 1046. Девет души по-малко са загубили живота си по пътищата у нас в сравнение със същия период на миналата година, става ясно от данните на МВР.