Пожар е възникнал в блок в бургаския квартал "Меден рудник", съобщават от Областната дирекция на МВР в крайморския град. Това е втори подобен пожар за по-малко от 24 часа в кооперация в жилищния комплекс.

Сигнал за инцидента е подаден към полицията малко след 13:30 часа. Пламъците са възникнали след късо съединение в захранването на хладилник в апартамент на четвъртия етаж във вход Б на блок 91.

От огъня почти изцяло е изгорял въпросният апартамент, а частично са засегнати други четири жилища, разположени в близост.

На мястото на инцидента са дошли два противопожарни екипа с шестима огнеборци и два полицейски екипа, които са евакуирали близо 30 души от входа.

За щастие, няма пострадали хора, а са нанесени само материални щети.

Миналата вечер апартамент на седмия етаж в блок в същия квартал се запали след взрив на газова бутилка.

От ударната вълна на взрива е избита челната стена на остъклена тераса, като блокове от газобетон са паднали върху паркирани пред входа автомобили. Стената е паднала върху паркиран пред блока лек автомобил.

Хората от съседните апартаменти са били евакуирани. По време на инцидента в съседен апартамент на осмия етаж имало лежащо болна жена, която пожарникарите също са успели да изведат.

Пострадали при пожара също няма.