21-годишен мъж подпали апартамента, в който живее в столичния квартал "Света Троица" през изминалата нощ, съобщи БНР. 

Сигналът за пламъците е подаден около 1 часа след полунощ, уточниха от МВР. На място са изпратени няколко екипа на пожарната, полицията и Спешна помощ. Огънят е потушен.

Няма жертви при инцидента, няма и пострадали от живущите във входа. 

Младият мъж и майка му, с която живее, са вдишали дима от пожара. Оказана им е медицинска помощ.

Няма щети по останалите апартаменти в блока, както и евакуирани хора, допълниха от полицията.

Това е вторият случай в рамките на няколко часа, при който собственик опожарява имуществото си в столицата. Около 17.40 часа вчера 41-годишен мъж подпали колата си, паркирана пред блок 457 в столичния жк "Младост-4", а пламъците след това стигнали и до паркирания в съседство автомобил. След това мъжът се качи в жилището си на 13-ия етаж и подпали и него. 

С изгаряния по лицето той бе откаран в "Пирогов". По неофициална информация мъжът е IT специалист, който е разведен, а наскоро бил и уволнен от работа. От Спешна помощ допълниха, че той е бил под влияние на алкохол и в депресивно състояние. 

"Ситуацията беше много тежка. Струва ми се, че това беше опит той да се покаже пред обществото, защото е изпаднал в дълбока депресия. Преди няколко години почина майка му, непосредствено след това почина баща му. Преди това се беше развел. Предишният ден е получил призовка от Благоевград, че негови роднини го съдят за наследство", разказа пред bTV домоуправителят на блока Красимир.