Кола и автобус се удариха на бул. "Цар Борис III" в София тази сутрин, а почти по същото време на изхода на тунел "Ечемишка" катастрофа с камион, което предизвика задръстване и в двете посоки като към Ботевград е по-серизно.

При инцидента в София няма пострадали, а само материални щети по превозните средства.

Във Фейсбук групата "Катастрофи в София" очевидци пишат, че автомобилът се е завъртял и се е блъснал челно в автобуса в района на вилна зона "Черния кос".

Екипи на Пътна полиция регулираха движението в района. По непотвърдена информация до инцидента се стигнало заради технически проблем на леката кола. 

По същото време катастрафира и камион на изхода на тунел "Ечемишка". Инцидентъта предизвика ззадръстване и в двете посоки като към Ботевград е по-серизно, съобщават очевидци във Фейсбук.

Общо 19 тежки катастрофи са станали на територията на страната през последното денонощие, сочат данните на МВР. Ранени са 20 души. В София са регистрирани седем тежки и 39 леки катастрофи, при които са ранени седем души.

От началото на годината са станали 967 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 60 души, а пострадалите са 1176.

В сравнение със същия период на миналата година от МВР отчитат, че при пътни инциденти са загинали 14 души по-малко.