Две деца на 13 и на 11 години са били блъснати на пътя при различни пътни инциденти в Сливен. За това съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в областния град, където са настанени тийнейджърите за лечение.

13-годишното момиче е настанено в Отделението по реанимация с травми на глава, рамо и таз. Другото пострадало при удар на пешеходна пътека дете, 11-годишно момче, е получило комоцио и е настанено в Отделението по неврохирургия. Състоянието на децата е добро, съобщават от областната болница.

И двете катастрофи са станали на 29 ноември, уточниха от пресцентъра на областната дирекция на полицията.

Момичето е било ударено, докато пресича на пешеходна около 18:00 часа на бул. "Стефан Караджа" в Сливен от 38-годишен водач на "Ягуар". Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни.

При другото произшествие момчето е пострадало в Нова Загора, а инцидентът е станал в сряда сутринта, около 10:00 часа, пред училище "Христо Ботев".

Детето е изскочило внезапно на платното за движение, но не е пресичало на пешеходна пътека. То е излязло, тичайки от хранителен магазин, и се е ударило странично в автомобил, който в същия момент се е движил по улицата, съобщават от МВР-Сливен Детето е прегледано в Центъра за спешна медицинска помощ - Нова Загора, а по-късно е прехвърлено в областната болница в Сливен, където е установено, че е с комоцио. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна.

Общо 20 души са ранени при 19 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. При пътнотранспортните произшествия няма загинали.

В София са станали три тежки и 21 леки ПТП. Трима души са пострадали, няма загинали.

От началото на месеца са станали 547 катастрофи, при които са загинали 35 души, а пострадалите са 699. От началото на годината катастрофите са 6391, при тях са са загинали 487 души, а ранените са 8335.

На автомагистрала "Тракия" движението при Мухово посока Бургас се осъществява с повишено внимание поради обезопасяване на пътния участък в аварийната лента.

На автомагистрала "Хемус" движението в тръбите в посока Варна на тунела "Топли дол" и "Правешки ханове" е ограничено поради основен ремонт. Движението се осъществява двупосочно в тръбите в посока София.

На автомагистрала "Марица" движението от 27+100 км до 29+750 км, в посока ГКПП "Капитан Андреево", и от км 29+100 км до 31+900 км, в посока София, се извършва само по изпреварващата пътна лента поради влошеното състояние на пътната настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и е въведено поетапно ограничение на скоростта до 70 км/час.