В Добрич е образувано досъдебно производство за катастрофата, при която двама души загинаха, а други осем бяха ранени на пътя Добрич - Крушари. Причина за инцидента е несъобразена с пътните условия скорост. Загиналите са двама братя, работници в Горското стопанство, които са извършвали залесяване в района.

Тежкият пътен инцидент стана на пътя с. Росеново посока Добрич около 13.30 часа вчера. На място е установено, че на прав участък лек автомобил "Мерцедес", поради движение с несъобразена скорост с пътните условия, навлиза в насрещното платно и се блъска в товарен автомобил УАЗ.

На място загиват водачът на товарния автомобил, мъж на 55 години и возещият се при него мъж на 50 години. Още трима от пътниците в това превозно средство са настанени за лечение в реанимацията на МБАЛ Добрич в тежко състояние, с множество травми и опасност за живота. Други двама пътници са приети за наблюдение с мозъчно сътресение.

Водачът на лекия автомобил също е настанен за лечение в реанимация, тежко пострадала е и возещата се на предна седалка жена. В колата е имало и момиче на 17 години, което е прегледано и освободено за домашно лечение.  

От болницата посочват, че петимата пациенти, приети в тежко състояние, вече са стабилизирани. Единият от тях е претърпял операция, планират се операции и на останалите.