Верижна катастрофа с три коли е станала на магистрала "Тракия". По неофициална информация на NOVA в един от автомобилите е пътувал финансовият министър в оставка Асен Василев.

Пътното произшествие е станало около 40-ия км от аутобана в посока Бургас. Блъснали са се три автомобила, като в средната кола е бил и Василев. По данни на bTV той не е шофирал и не е пострадал, само по автомобила има щети.

Други ранени при инцидента също няма. Затова и на мястото на инцидента не е викан екип на Спешна помощ.

До момента от МВР не дават официална информация за катастрофата и не потвърждават дали финансовият министър в оставка е участвал в нея. От НСО пък обявиха, че нямат данни тяхна кола да е участвала в пътен инцидент.

Движението по аутобана е затруднено, на място има полицейски екипи.

В края на май миналата година в катастрофа участва и съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Депутатът не беше зад волана на парламентарния автомобил, -  управляваше го служебен шофьор. Инцидентът стана в Русенско, като ударът беше бил между колата на Атанас Атанасов и камион. Политикът не беше пострадал.

Година по-рано кола на НСО - част от кортежа на президента Румен Радев, беше ударена от камион в Пловдив. Автомобилът е бил първият от кортежа и се е движил пред президентския. Ранени бяха гард от НСО и лекарят на държавния глава.