Тежка верижна катастрофа затвори Северната скоростна тангента в посока "Ботевградско шосе" и прати трима души, сред които и дете, в болница. Наложило се е пожарникари да режат единия автомобил, смачкан до неузнаваемост, за да извадят заседнал в него мъж. 

Първоначално за инцидента, станал малко преди 18 часа днес, съобщиха очевидци в социалните мрежи, а след това за него бе потвърдено и от МВР. Катастрофата е възникнала на изхода на тангентата в посока Ботевград - Пловдив между товарен камион и четири леки автомобила, вероятно заради отнемане на предимство. 

Незабавно към мястото са насочени екипи на Пътна полиция, на пожарната и на Спешна помощ. 41-годишен баща и 13-годишният му син са откарани в "Пирогов", и двамата с контузии на главата. Най-тежко е пострадал изваденият от пожарникарите мъж, който е откаран във ВМА. Той е на 40 години, шофирал е единия от автомобилите. 

Временно движението по Северната скоростна тангента в посока Ботевград се осъществява в една лента.

Пътни полицаи подпомагат трафика и предвид образувалото се в участъка задръстване пренасочват водачите при разклона за Чепинци.

Снимка: Facebook/Катастрофи в София, TJ Todorov

България е на второ място в Европа по брой убити на пътя, сочат данните на Европейската комисия за смъртните случаи по пътищата за 2022 г., според които 20 640 души са загубили живота си на пътя през миналата година в Европа. Това означава, че ако средно в Европа са загинали 46 души на един милион души население, у нас те са почти двойно повече - 78 души на един милион жители.