Автомобил блъсна и уби на място пешеходец на изхода от Пазарджик за Пловдив. Сигнал за инцидента е получен на телефон 112 в 6.13 часа. Отзовалият се на мястото екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на човека, съобщи говорителят на ОД МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Мъжът е блъснат от лек автомобил "Рено", със 72-годишен водач от Пазарджик. Пешеходецът е опитал да пресече пътното платно недалеч от СБА, когато върху него е връхлетял пикапа.

По пътното платно личат следи от поне 10 метров спирачен път.

Първоначално самоличността на загиналия мъж не беше ясна, тъй като не е имал документи в себе си. По-късно от МВР съобщиха, че загиналият е 43-годишен мъж от близкото село Мало Конаре.

Горителят на ОД МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че се изясняват причините за инцидента, както и къде е бил пострадалият. Според първоначалните данни той се е движел по пътното платно, добави Стоянов.

Подобна фатална катастрофа стана вчера сутринта. Шофьор с бургаска регистрация блъсна и уби 46-годишен пешеходец  на ул. "Одрин" в Бургас. Шофьорът е 67-годишен мъж от София, той е бил с 3,50 промила алкохол в кръвта.

Петима души са загинали, а 34-ма са били ранени в станалите 21 тежки катастрофи през изминалото денонощие, сочат данните на МВР.  На територията на столицата са били регистрирани 30 леки и 2 тежки пътнотранспортни произшествия, двама души са били ранени.