Около 19.20 часа снощи лек автомобил "Мицубиши паджеро", управляван от 37–годишен варненец, се движел по ул. "Д-р Пискюлиев". На кръстовището с бул. "Владислав Варненчик" шофьорът минал на червено и не дал предимство на движещия се на зелен сигнал мотоциклет "БМВ - 650".
Полицаят, управлявал мотоциклета, ударил спирачки, изгубил управление и паднал на платното, след което бил прегазен от движещия се след него мотоциклет "БМВ - 800", чийто водач също паднал на пътя.
Двамата полицаи са служители на  моторизирано звено "Сигма" и са се прибирали след приключена смяна. Пострадалите са 34-годишният Ясен Георгиев Филипов и 41-годишният Трифон Панайотов Трифонов, предаде Фокус, цитирайки доцент д-р Лидия Петкова, директор на МБАЛ „Света Анна” във Варна. Двамата са откарани в болницата с фрактури и контузии. 
Местопроизшествието е посетено от дежурна група и следовател. Водачите са изпробвани за алкохол, пробата е отрицателна, а на по–тежко пострадалия служител е взета кръвна проба. Започнато е досъдебно производство.