Вълна от съпричастност към самотноживеещ човек, след като пожар изпепели покрива на къщата му в пазарджишкото село Главиница. Десетки доброволци помогнаха на 63-годишния мъж, който заради заболяване не може да работи. Освен в разчистването на отломките, хора от целия регион започнаха и кампания за набиране на средства за поправка на покрива на къщата му, който е напълно унищожен, предаде БНТ.

Стоян Тилев и Светозар Генов са сред първите хора, които се включват в гасенето на пожара, който избухва в къщата на 63-годишния Атанас Стоянов. Огнената стихия унищожава покрива на дома му, както и всички селскостопански постройки в двора.

"Видях пламъците когато избухна пожара и така разбрах за инцидента. Още на другия ден дойдох, за да се включа в каузата и да помогна на нашия съселянин Наско. Доста хора се отзоваха, очакваме още помощ, каузата е благородна и се надявам да се съберат средства, за да се издигне покрива, защото тук ще е нужно добро финансиране", казва Светозар Генов.

"Трябват средства, да се набавят и вече момчетата се ангажираха всеки с каквото може, фирми, познати да намерим най-добрата цена и да започнем да действаме, понеже щетите са доста", допълва Стоян Тилев.

Снимка: Скрийншот

За да помогнат в разчистването на отломките се отзовават десетки доброволци от област Пазарджик.

"Реших да направя това нещо, защото в крайна сметка трябва да бъдем хора и в 21 век да си помагаме един на друг с каквото е възможно", споделя Божидар Пеев.

Снимка: Скрийншот

Едва 7-годишен, Камен Тилев също знае какво е да носиш доброто в сърцето си и иска да помогне, "защото ние сме хора и трябва да си помагаме един на друг", казва детето.

Атанас Стоянов не скрива сълзите си от постъпката на хората с големи сърца, които в трудния за него момент му подават ръка:

"Само мога да благодаря, да съм благодарен за това, което правят, за този жест. И за в бъдеще така трябва да бъде, защото това се случва, на всеки може да се случи."

Снимка: Скрийншот

Кампанията за ремонт на къщата продължава, като средства и материали се събират в кметството.