Полицията е установила самоличността на мъжа, чието тяло вчера бе открито на сепариращата инсталация за отпадъци в Русе. Става дума за 41-годишен мъж от крайдунавския град, за когото се знае, че води клошарски начин на живот, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева. 

Трупът бе открит вчера следобед сред битови отпадъци на поточната лента за сепариране. На място бе извършен оглед и бяха предприети необходимите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая.

За мъжа са получавани сигнали от граждани, че нощува в контейнери за отпадъци или в близост до тях, налагало се е оказване на съдействие от органите на реда за изваждането му от съдовете за смет.

При извършената аутопсия е установено, че няма данни за травматични увреждания, които да са довели до смъртта на мъжа, а най-вероятно се касае за настъпване на естествена смърт, предаде БТА. Преди да станат ясни резултатите от аутопсията се предполагаше, че мъжът е починал, смачкан от пресата на камиона за смет.

Предстои изясняване на фактите и обстоятелствата, при които тялото се е озовало в битовата смет. Разследването по случая продължава. 

Днес, след приключването на процесуалните действия на място, сепариращата инсталация отново заработи.