Тежък пътен инцидент в Лясковец отне живота на 10-годишно дете, управлявало велосипед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Произшествието е станало около 18:30 ч. днес.

Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Предстои да му бъде направен и тест за наркотици.

Произшествието не се е случило на пешеходна пътека, уточни за БТА Марияна Христова от пресцентъра на ОД на МВР. Причините са в процес на изясняване.

По неофициална информация на bgonair 31-годишният шофьор е пътувал в посока към центъра на града, когато удря момчето.

Водачът е преподавател по физическо възпитание на начален курс в местно училище.

Според живеещите в района на инцидента уличното осветление не е работело. "Осветлението понякога се появява, понякога не, и като цяло е тъмно и тази пешеходна пътека също е заточена там. Аз на някои дечица им казвам да гледат поне да са със светли дрехи, защото с тъмни дрехи няма как да ги видят. По тази улица често слизат дечица с велосипеди, не носят жилетки", заяви жител на Лясковец.

По-рано днес катастрофа между два леки автомобила се случи на разклона между Лясковец и Златарица, в района на село Драгижево във Великотърновско, съобщиха от Областната дирекция на полицията в града.

Произшествието е станало около 08:00 ч. тази сутрин. По първоначална информация пострадали са водачът и пътник от единия автомобил. Двамата шофьори са тествани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни.

Пострадалите са закарани във Великотърновската болница.

По случая е започнато досъдебно производство.