Пожар избухна в училището в кубратското село Беловец, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът е получен около 9:30 часа днес на тел. 112. На място са изпратени екипи на пожарната и полицията, които установяват, че гори покривът на учебното заведение. Евакуирани са децата и учителите, няма пострадали.

Към момента продължава гасенето и отдимяването на сградата, посочи Георгиева.

Директорът на учебното заведение Галина Ганева обясни, че към момента всичко вече е под контрол, предаде БТА. По време на инцидента в сградата на училището е имало над 63 деца от всички 69, както и целият педагогически и непедагогически персонал.

За днес няма как да бъде възстановен учебният процес.

Ганева посочи, че е изгорял целият покрив.

"Той е ремонтиран преди десет години и е с плоча, надяваме се надолу да няма поражения. За причината все още не може да се каже каква е, но определено не е от парното, защото то е на твърдо гориво и е изолирано", каза още Ганева.

Тя добави, че училището е застраховано. На място са кметът на населеното място и зам.-кметът на община Кубрат.

Междувременно Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщи, че е потушила 83 пожара в страната през изминалото денонощие. Екипите на пожарната са реагирали на 120 сигнала за произшествия, има един загинал и един пострадал.

Жертвата е 54-годишен мъж, загинал при пожар в апартамент в Стара Загора, а раненият е мъж на 51 г. при избухнал огън в двуетажна къща в пернишкото село Горна Диканя. Материални щети има при 17 от пожарите за денонощието, от които 11 са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 66 пожара. За денонощието са извършени 30 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи.