Хладилен турски ТИР със зеленчуци е катастрофирал в Ришкия проход след село Прилеп в посока Шумен. Няма пострадали. Инцидентът е станал снощи около 22:48 часа.

След излизане от ляв завой ТИР "Мерцедес Актрос" се обръща в дясното платно от пътя по посока на движението. Кабината му е заела едното платното. Трафикът се осъществява двупосочно в едната лента и се регулира от екип на Районното управление в Сунгурларе, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

Изчаква се друг камион за претоварване на стоката в светлата част на деня.

Един човек е загинал и 11 са ранени при 11 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщава още МВР на сайта си. В София са регистрирани 20 леки катастрофи и една тежка. Загинали няма, а един човек е ранен. Пътните настилки тази сутрин са предимно сухи, на места са мокри, но са обработени и проходими при зимни условия. Намалена видимост до 100 м поради мъгла има на проходите Петрохан и Шипка.

Движението по изпреварващата лента в тръбата за София на тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" ще бъде ограничено от 11:00 до 17:00 часа днес, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Причина за ограничението е извършване на дейности по поддържане на съоръжението. Трафикът ще се осъществява в двете активни ленти.