Продължава отводняването и започва разчистването на населените места след опустошителното наводнение по Южното Черноморие.  Армията се включва на помощ.

В Царево днес трябва да бъде поставен временен метален мост по пътя за Ахтопол. Днес ще се транспортират всички елементи за съоръжението. Очаква се и багер който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост, а след това да започне монтажът на металния мост.

Аварийните екипи прочистват и възстановяват повредените от пороя пътни отсечки в общината. Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завръщат към вътрешността на страната.

Бавно започна възстановяването и в къмпингите "Арапя", "Нестинарка" и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Възстановено е водоподаването в Лозенец. Токът в "Арапя" е пуснат. Тепърва ще се правят и огледи на щетите.

Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони.

Община Царево призова ползването на моста до къмпинг "Нестинарка" да става с особено внимание - по един автомобил. След като част от моста пропадна вчера, участъкът беше ремонтиран, за да бъде отворен единствения обходен път.

Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево. Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Властите наредиха източване на язовирите Потурнашки и Хаджи Яне край Лозенец, за да се направи ремонт на язовирните стени.

"Царево се възстановява с изключителни темпове. Считам, че спасихме много човешки животи и щабът продължава да работи", обяви кметът на града Георги Лапчев.

Очаква се в 8 часа Кризисният щаб в общината да даде актуална информация.

За хората в село Кости, където се изляха 300 литра дъжд на кв. метър и пострада от наводненията по Южното Черноморие, са осигурени минерална вода и храна, съобщи кметът Антон Ангелов пред БНТ

По думите му, щетите са огромни и положението е трагично.

"Не само около дерето, но почти на 90% от селото - улици, дворове, всичко е отнесено. Щетите не са само от дерето, а има и доста странични неща. Ток има още от първия ден, нямаше само вечерта, когато беше обилния дъжд", разказа Антон Ангелов, кмет на село Кости.

Щетите на пострадалите от наводнението хора вече са описани. В село Кости очакват спешна помощ от държавата, както имат нужда и от доброволци.

Община Царево откри дарителска кампания за възстановяване на пострадалите от бедствието, а социалното министерство ще отпусне помощи. Държавата обеща да отпусне по 1512 лв. за щети по имоти и до 2500 лв. за повредени уреди. Образувано е досъдебно производство за бедствието.