Трима възрастни и шест деца са настанени в болницата във Велико Търново след тежка катастрофа в Прохода на Републиката тази нощ. Инцидентът е станал малко след полунощ, когато тежкотоварен камион с турска регистрация е блъснал пътнически микробус, в който са пътували деца, връщали се от състезание в Румъния.

Пет от децата - на възраст между 12 и 15 години, са настанени в Отделението по неврохирургия с травми по главата, състоянието им засега не налага оперативна намеса, каза за БТА директорът на болницата д-р Красимир Попов. Едно от децата и две жени, пътували в микробуса, са настанени за наблюдение в Хирургическото отделение. Най-тежко е състоянието на шофьора на микробуса, който е с тежка черепно-мозъчна травма, той е бил опериран тази нощ по спешност и е в реанимацията на болницата, с опасност за живота. Водачът на тежкотоварния автомобил не е пострадал.

Заради катастрофата Проходът на Републиката беше затворен до ранните сутрешни часове, движението вече е възстановено, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. До случая се води досъдебно производство.