Трима души са пострадали при катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР в града по тепетата.

Движението в района на 109-ия км в посока Бургас е затруднено. 

Сигнал за инцидента е получен в пловдивския сектор "Пътна полиция" след 9:00 часа. 

Лек автомобил се е блъснал в мантинелата на аварийната лента, след това отново се е върнал на платното за движение и се е врязал в разделителната мантинела.

Тримата пострадали пътници са транспортирани в болница. Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна.

До изтегляне на колата от мястото на катастрофата движението в скоростната лента е затворено, регулира се от полицейски служители.

Седем души са пострадали при шест тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха на сайта си от МВР. В София са станали 20 леки и една тежка катастрофа, при които са пострадали двама души.

От началото на месеца са станали 285 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 15 души, а ранените са 343 души. От началото на годината са регистрирани 794 тежки катастрофи, при които живота си са загубили 51 човека, пострадали са 976 души.

Според данните на МВР, в сравнение със същия период на миналата година, 12 души по-малко са загинали при пътнотранспортни произшествия.