Инцидент с три тежкотоварни автомобила затруднява движението по път II - 13 в района на Кнежа в посока Бяла Слатина. Това съобщи директорът на Областно пътно управление инж. Ивайло Денчев пред БТА. 

Той поясни, че три тира са се ударили един след друг, няма информация за пострадали. Предприети са действия за отстраняване на тежкотоварните автомобили от мястото на инцидента. Това е довело до тапа и затруднения в движението на автомобили по път II - 13.

По думите на инж. Денчев няма заледявания по републиканската пътна мрежа с изключения на участъка при Кнежа, където заради тапата от тирове не може да се почисти навреме.

По-рано днес от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че е ограничено движението по път III - 306, Оряхово - Кнежа за тежкотоварни автомобили над 12 т поради снегопочистване.

Според статистиката на МВР еин човек е загинал, а 38 са ранени при 29 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. От началото на годината 10 души са загубили живота си, а 190 са пострадали при 152 тежки пътнотранспортни произшествия. В София са станали две тежки и 41 леки катастрофи, при които са ранени трима души.

От МВР напомнят, че пътните настилки са предимно мокри, по високите и усойни места заледени, обработени и проходими при зимни условия.