"Според експертите, които на място са разследвали причините за пожара най-вероятната причина, която към момента е подадена, това е неправилно ползване на нагревателни уреди. Установена е малка готварска печка, която е била включена в електрическата мрежа. По разкази на съседи на нея съседът им, 91-годишен, обичал да си препича филийки", каза в "Денят започва" по БНТ ком. Росен Петров - зам.директор СДПБЗН.

Според него, доста късно е бил подаден сигнала за огнените пламъци. 

"Огнеборците заварват силно задимено стълбище, висока температура около горящия апартамент и силно развил се пожар. Доста късно е подаден сигналът според мен. Апартаментът е бил прекалено препълнен с вещи", каза още Петров. 

"Огънят е задимил етажа над горящия апартамент и по този начин е блокирал пътя за евакуация на живеещите там", посочи още той пред bTV.

Смъртта на двете жени настъпва заради задушаване и обгазяване.

Комисарят посочи, че своевременно е започнала евакуация на живущите в сградата. 

Три жертви взе големият пожар в апартамент в столичния квартал "Люлин 3".

След подадения сигнал за него екипите на пожарната, полицията и Спешна помощ веднага пристигат на място и установяват, че огънят е тръгнал от жилището на 91-годишен мъж.

Пожарникарите са успели да го извадят от апартамента, но малко по-късно той е издъхнал. Две жени - майка и дъщеря, в съседно жилище също починаха. Наложило се е огнеборците да разбият вратата, за да стигнат до тях. Медиците на място констатират обаче само смъртта им. По-младата жена е на 28 години.