ТИР се обърна на магистрала "Хемус" и блокира движението за часове. Сигналът за инцидента, който е станал на км 355+700 в посока Варна, е подаден тази сутрин малко след 8 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната. След пристигане пътните полицаи установили, че водачът на товарен автомобил "Ивеко" с варненска регистрация е изгубил контрол над тежкото возило, което се е преобърнало върху пътното платно, като част от каросерията била в насрещната лента за движение.

54-годишният шофьор на ТИР-а, който е от Аксаково, не е пострадал. Той е проверен за наличие на алкохол, като пробата е отрицателна.

Заради инцидента обаче движението по магистралата бе прекратено, като обходният маршрут бе по етапна връзка Каспичан по път I-2 Нови Пазар - с. Ветрино - гр. Девня. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Установени обаче са водачи, които са навлезли в насрещната лента за движение на АМ „Хемус", като към тях ще бъде взето отношение по Закона за движение по пътищата, допълват от полицията в Шумен.

Малко преди 13 часа ТИР-ът бе изтеглен, а трафикът по магистралата - възстановен.