21-годишен неправоспособен шофьор избяга от мястото на катастрофа, въпреки тежките си наранявания, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич.

Инцидентът е станал по пътя между тервелските села Полковник Иваново и Кочмар около 22 часа снощи. Пристигналите на място полицаи установили силно деформиран лек автомобил "Фиат" с добричка регистрация, а близо до него - четирима души на възраст между 17 и 20 години.

При разследването става ясно, че шофьорът от близкото село Нова Камена се е укрил. По-късно той е намерен от полицията в жилището му и е отведен в болницата с травми на главата, гръдния кош, перфорация на белия дроб, като животът му е в опасност. При проверка в информационните масиви на МВР се установява, че мъжът няма шофьорска книжка.

При катастрофата е пострадал и 17-годишен младеж, който има черепна травма.

Един човек е загинал, а 53-ма са били ранени в 38 тежки катастрофи, станали през изминалото денонощие в страната, съобщиха от МВР. В София са били регистрирани 44 леки и едно тежко пътнотранспортно произшествие; двама са били ранени.