7 души пострадаха при тежка катастрофа, случила се към 17 ч. на бул. "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Обеля". Челно са се ударили две коли. Сред ранените има и две деца, а в по-тежко състояние са двама възрастни. 

Според очевици, на място ведната са пристигнали поне 5 линейки. "Лошото е че шофьора на опела се е заклещил между волана и седалката", пише един от тях във фейсбук групата "Катастрофи в София".

Всички пострадали са откарани в различни болници в София. 

От Спешна помощ съобщиха за БНТ, че жена е с черепно-мозъчна травма и пневмоторакс, а един от шофьорите е с фрактура на таза. Те са настанени в шокова зала на "Пирогов" в много тежко състояние.

23-годишен мъж е с открита фрактура на крака и е настанен за лечение във ВМА. Един от пострадалите е закаран в УМБАЛ "Св. Анна", има и още един в "Пирогов".

Двете деца - момиче на 11 г. и момче на 16 г., са настанени в "Пирогов". Момичето е с контузия в областта на шията и корема, а момчето - с травма на главата, допълва bTV.

Четирима души са загинали, а 13 са ранени при 16 пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР на сайта си. В София са станали 28 леки и четири тежки катастрофи с четирима ранени. Няма загинали.

През май месец у нас са регистрирани 433 произшествия, в които има 39 жертви и 553 ранени.

Данните на МВР сочат, че от началото на годината в страната има 2215 произшествия с 2900 ранени и 178 загинали - с трима повече от същия период на 2022 г.