Две коли катастрофираха на кръстовището на булевард "Цариградско шосе" и улица "Димитър Пешев" в София, в района на "Горубляне". 

От удара едната от колите се е обърнала по таван. За щастие пътният инцидент се е разминал без сериозно пострадали и без жертви.

За кратко се образува задръстване в посока центъра на столицата.

Снимка: Булфото

По предварителна информация става дума за отнето предимство при ляв завой на червен светофар от единия от водачите.

Шофьорът на обърнатата кола се е опитал да напусне местопроизшествието, но полицията го е задържала.

Снимка: БТА

По свидетелски показания купето на обърната кола е миришело на алкохолни пари.

Инцидентът е станал около 10.00 часа. Един от потърпевшите е Милан Хараланпиев, който разказа как се е случила катастрофата, съобщи "Канал 3". Мъжът няма наранявания, прегледан е в линейка и всичко с него е наред.

"Как се случи всичко. Пътуваме по платното в посока София, свети ни зелен светофар. Изведнъж въпросният автомобил се прокрадна от отсрещното платно и направи рязко ляв завой пред мен. Натиснах спирачки, но за съжаление не успях да спра. Все пак се движим с 50 км/ч. В последния момент ме закачи. Слава Богу не връхлетя върху мен, 2 метра по-нататък и нямаше да можете да ме интервюирате в момента", обясни Харалампиев за случката макар и с усмивка.

Снимка: Булфото

Според него другият шофьор с обърналата се кола е минал категорично на червено. "Докато изляза колата беше по гръб, него го извадиха едни хора и той хукна да бяга до аптека. Настигнах го, взех му документите, за да може да бъде издирен. Полицията много бързо реагираха, тръгнаха по следите му и го намериха", допълни той .

Според Харалампиев мъжът му се е видял "леко замаян". Категорично не може да твърди дали е бил пиян. Хората, които го извадили, заявили, че купето е миришело на алкохол.

"Полицията, пожарната и линейката са дошли много бързо в рамките на 3 минути", разказа още Милан Харалампиев.

Снимка: Булфото