Камион блъсна бус с работници, мъж загина, шестима са ранени, съобщиха от полицията в Габрово. Сигналът за възникнало в района на разклона за с. Рязковци произшествие е получен снощи, в 17.00 ч.

На място незабавно са изпратени полицейски екипи и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ-Габрово. По първоначални данни, товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 50-годишен мъж от с. Крушево, излизащ от кръстовище, ударил в предната дясна част движещия се по път с предимство фирмен бус "Пежо", управляван от 61-годишен мъж от Габрово. В буса пътували една жена и 7 мъже - работници в същата фирма.

От сблъсъка бусът излязъл вляво от пътното платно. Пътувалите в буса са транспортирани в МБАЛ-Габрово, където един от тях - мъж на 57 години, е починал. В болницата за лечение са настанени шестима, като жената /на 52 г./ е в тежко състояние.

Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол - техническото средство отчело нулев резултат. На другия водач е взета кръвна проба за химически анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство.