В болницата в Шумен без видими сериозни травми са откарани момченце, баща му и една жена, съобщи Дарик радио. Детето е на 1 година и 2 месеца и не е пострадало, само се е изплашило, уточниха от болницата в Шумен. Бащата на детето е бил порязан леко от стъкло по крака. В болничното заведение е приета и жена, която е била ударена леко по главата, но няма контузии.
Срутилата се конструкция от гипсокартон тежала между 400 и 500 кг.
На място веднага пристигна екип на Гражданска защита, която се помещава в съседния вход на същата сграда.
Според строителя Петър Иванов, чиято фирма „Леон 555“ поставила окачения таван, изпълнението било качествено извършено като е спазван планът на архитектите. „Сложихме дори повече метални профили за здравина“, каза Иванов. Наемателите на помещението от фирма ЕТ „Зюхрие Осман“ обясниха, че това е първият инцидент в закусвалнята от 2 години, служителите не подозирали, че конструкцията може да има дефект.
„Ще направим пълна проверка, като прегледаме цялата строителна документация, която е при нас. Има много органи – полиция, прокуратура, които също ще направят своите заключения и ще се произнесат. Не можен да коментираме от пръв поглед каква е точната причина за падането на тавана“, каза Тодор Тотев, старши експерт в дирекция „Устройство на териториите“ в Община Шумен.